pattyvandijk.reismee.nl

2 weken verder!

Hoi allemaal,

Er is veel gebeurd in de afgelopen 2 weken.

Allereerst: Ik ben nu 21! Bedankt voor alle kaarten en felicitaties! Jullie hebben vast de foto’s gezien van mijn taart! Het was een worteltaart. Het smaakt niet vies, maar ook niet echt lekker. Geef mij maar gewoon aan slagroom taart ofzo! Maar het was leuk dat ze een taart voor me hadden gekocht.

Het weekend dat daarop volgde was niet zo bijzonder. Zaterdagavond moest ik oppassen, omdat de ouders hun 25 jarige Highschool reünie hadden.

Deze week was veel leuker. Donderdag heb ik 3 uur in de rij gestaan van Uggs! 3 uur!

Surprised
Ik had een kortingsbon van 20%, net als heel noord New Jersey! Maar ik heb nu wel Uggs voor 120 dollar! Zo goedkoop. Alles in New Jersey is goedkoper dan in NY of ergens anders, omdat ze hier geen BTW berekenen over kleding en schoenen! Haha het was eigenlijk best grappig! Ik was daar om 09.00 uur en om 12.15 ging ik weer! Volgens mij hebben al die vrouwen gewoon voor de deur geslapen daar!

Vrijdagavond zijn we uit eten geweest bij een nieuwe chique pizzatent. Je zou denken dat ze dan wel een lekkere pizza kunnen maken, maar niets is minder waar. Het was verschrikkelijk! De mozzarella op de pizza’s maken ze zelf en was echt heel vies! Ik had een salami pizza besteld en het leek er niet eens op. Gelukkig was ik niet de enigste die het niet lekker vond.

Cool

Zaterdag gaf mijn gastgezin een etentje voor 2 andere koppels en hun kids. Dat was wel gezellig. Maar ze hadden zoveel eten! We hadden zelf een salade, een rijstgerecht, empanada’s, andere borrelhapjes en mijn wraps gemaakt. Daarnaast had ze nog een hoofdgrecht besteld bij een cateraar en de andere koppels namen ook nog hun eigen eten mee! Dus we eten weer de hele week restjes!

Zondag ben ik naar NY geweest. Ik heb de hele dag in Central Park rondgehangen.

Laughing

Het plan was dat ik met 2 Duitse meisjes zou gaan, maar toen ik in NY aankwam bleken er nog 3 Duitse meiden te zijn. Dus 5 Duitsers en ik! Je kunt wel raden welke taal ze de hele dag spraken. Ik ben rond een uur of 5 maar naar huis gegaan, want ze vertikten het om Engels te praten! Maar Central Park is echt heel mooi! Ik zet de foto’s ook op de site.

Toen ik thuiskwam, was mijn hostvader net een kampvuur aan het maken. Met de marsmallows en koekjes en chocola! De avond was het gezelligst van de hele zondag.

Verder is het hier lekker warm. De afgelopen dagen was het rond de 28 graden!

Laughing

Maar dat gaat nu wel anders worden, de winter komt eraan! Ik moet maar eens gaan shoppen voor meer kleding. Gelukkig is hier in Emerson een outlet store. Ik ben daar nu 1 keer geweest en ik heb een nieuwe spijkerbroek gekocht. Een Calvin Klein broek voor 30 dollar! Dat is 27 euro. Het plan is dat ik gewoon elke week even ga kijken, want elke week hebben ze andere dingen. Haha het is gewoon lachwekkend goedkoop! En dan hoor ik mensen klagen dat alles zo duur is in Amerika. Nou niet echt in vergelijking met Nederland!

Oh zaterdagochtend ben ik ook nog naar zo’n mega supermarkt geweest: BJ’s. Ik heb nu een jaarvoorraad shampoo en cremespoeling. Zo groot zijn de flessen! En dat voor 5 euro per stuk. Verder ging mijn gastmoeder helemaal los en kocht ze alles wat los en vast zat! Ik zet een foto van de megazak M&M’s ook op de site.

Ik heb trouwens een lokaal telefoonnummer nu, maar ik kan niet sms’en. Het is een bel abonnement. Ik wil wel een sms bundel dus dat moet ik nog even regelen. Ik ga een nieuwe iPod kopen en daarop kan ik wel What’s appen en dat soort dingen. Maar ik wacht nog even tot de nieuw iPod touch op de markt is en dat is volgende maand ergens.

Dit was het weer en ik vergeet vast wel iets wat ik wilde vertellen, dus dat komt de volgende keer wel!

Tongue out

xxx

mick

nou volgens mij heb jij het helemaal leuk daar. gaaf dat je al die dingen mee maakt en je foto's op FB waren ook geweldig, mooi joh. en ach, duits praten, wij moeten ons toch overal aanpassen? waar we ook komen. niemand zal ooit nederlands tegen ons lullen, dus wen er maar aan. ben al weer benieuwd naar je volgende verhaal. groetjes mick. ps. Heb je de familie niet die mop verteld over dat konijn dat bij de bakker kwam voor worteltaart? moet je doen...vies he?

Natasja

Hee Pat, kan ik bij jou kleding bestellen? Maar dan geen transportkosten rekenen hoor!!
Ben je al begonnen met de cursus over de geschiedenis van Amerika? Kan nooit ingewikkeld zijn, want de Amerikanen hebben maar een historie van 300 jaar. Hier heeft de herfst zijn intrede gedaan. Het is nog niet echt koud (graadje of 15-18), maar wel veel wind. Teun heeft vorige week met zwemles in De Does (Leiderdorp) zijn rode lintje gehaald. Hij is apetrots. Volgende week hebben ze herfstvakantie. In de bioscoop draait hier Spy kids 4, en daar willen ze natuurlijk graag heen. Heb jij al wat te doen volgende week? Ha, ha, ha.
Have a nice time und auf wiedersehen. Yawol, all languages zusamen, anders begrijp jij mij nie meer nie.

lonneke

hoi pat ben niet zo n schrijver maar wil toch ff wat schrijven. je verhalen zijn super jij kan echt goed schrijven . je kan merken dat je het naar je zin heb. nog heel veel plezier daar en koop die outlet maar leeg .groetjes uit leimuiden lon

Sonja

Hoi Patty, Wat een avonturen!!!! Wat leuk dat ik dit zo met je mee kan volgen.
Hier gaat het z'n gangetje. Ik heb een nieuw kindje in de groep, echt een schatje. Het aantal kinderen in de groep is nu 17. Ondertussen ben ik begonnen in Hazerswoude dorp , doordat ik gestopt ben in Woubrugge. Op de Johannes Post heb ik ook een groep 1 ..... met tot nu toe 9 kinderen. Super klein (eigenlijk niks voor mij, geef mij maar een klas vol!!) maar met 1 bijzonder jongetje. Het is een mannetje met down, dat is voor mij wel een leuke uitdaging. Ik heb er in iedergeval heel veel zin in.

Ik wens je heel veel plezier met al die sneeuw, maar eerlijk is eerlijk. Ik hoop dat het hier nog een poosje wegblijft!!! Bleeeh die kou!!!!

Ik blijf je volgen,
groetjes, Sonja

Elly

hai patty

Zo vroeg sneeuw daar, ben blij dat het hier nog niet zover is.
Leuke verhalen op je blog ,leuk om te lezen.
Lekker zoveel kopen daar en goedkoop vooral je uggs en de spijkerbroeken geweldig.Ik had het ook in autralié met de uggs die zo goekoop waren.
Verder gaat alles goed hier.
Jayvey gaat steeds meer praatjes krijgen daar krijgen we wat mee te stellen.

Nou veel plezier daar en geniet overal van

Groetjes Elly