Thanksgiving en Washington D.C.
Hoi allemaal,
De weken vliegen voorbij! In de laatste weken heb ik verjaardagen gevierd, bioscopen bezocht, geshopt en ben ik naar school en Starbucks meetings geweest! Daarnaast ben ik afgelopen weekend in Washinton D.C. geweest en hebben we Thanksgiving gevierd.
En… ik heb me New Jersey rijbewijs eindelijk!
Ik begin met Thanksgiving. Donderdag 24 november was het Thanksgiving. We hebben ongeveer 6 uur in de keuken gestaan om het diner klaar te maken! We hadden een kalkoen, een kalkoenborst, 3 salades, aardappelgerechten en nog veel meer! En dat allemaal voor 11 mensen. Dit was dus mijn eerste kalkoen! En ik moet zeggen.. de smaak viel een beetje tegen. Het was net als kip maar dan droger! Gelukkig was al het andere eten wel lekker! De familie van mijn hostmom was er. Ze heeft ook een autistische broer van 27 en dit was de eerste keer dat ik hem zag. Vooraf was me verteld dat de cola verstopt moest worden. Natuurlijk vergat ik dat te doen en na 2 minuten had hij mijn cola te pakken! Dus dronk hij een liter cola en was lekker druk de rest van de avond! Haha!
Vrijdagochtend na Thanksgiving was het zover en vertrok ik naar Washington! Na een busrit van ongeveer 5 uur kwamen we aan in Virginia. Washington ligt niet in een staat, het is een onafhankelijke stad tussen de staten Maryland en Virginia. Ons hotel was in Virginia. Voordat we naar ons hotel gingen hebben we Arlington National Cementery bezocht.
Dat is een van de grootste militaire begraafplaatsen in Amerika. Er zijn zo’n 300.000 graven en elke dag vinden er ongeveer 15 begrafenissen plaats. Het was heel indrukwekkend om al de graven te zien. Ik heb ook de graven van John F. Kennedy en z’n gezin gezien. Daarnaast is er een speciale tombe voor de onbekende soldaten uit verschillende oorlogen van de Amerikanen. 24 uur per dag is er ‘bewaker’ aanwezig.
Deze mannen uit de 3e infanterie van het Amerikaanse leger geven 2 jaar van hun leven om elk uur te tombe te mogen bewaken. De mannen moeten aan speciale eisen voldoen zolas de juiste lengte en breedte, ze geven 2 jaar van hun leven, de eerste 6 maanden mogen ze met niemand praten en ze mogen de rest van hun leven geen alcohol meer drinken. Dus… Dit was op vrijdag in de namiddag. Vrijdagavond hadden we een tour in het donker door Washington. Alle monumenten en het Witte Huis waren verlicht. Ik probeerde foto’s te nemen maar mijn camera vind het donker niet zo leuk denk ik!
Zaterdagochtend vertrokken we opnieuw naar Washington, nu voor de echte tour. Ik heb opnieuw het Witte Huis, US Capitol Builing (daar waar de ‘regering’ zich bevind) en het/de? Washington Monument. Verder heb ik Lincoln Memorial, Korean War en Vietnam War memorials, US army memorial, Air Force memorial, het Pentagon en nog een paar anderen gezien. ’s Middags waren we vrij om gaan en staan waar we wilden. Ik ben met 2 Duitse meiden binnen in de US Capitol geweest. We mochten geen eten en drinken mee naar binnen nemen, dus besloten we al ons eten en drinken in een plastic tas te doen en te verstoppen! We gingen naar binnen en besloten een tour van een uur te doen. Helaas mochten we de ruimtes waar de politici vergaren niet zien! Grr… Daarvoor waren we daar! Na de wat saaie tour kwamen we weer naar buiten en gelukkig was ons tasje daar nog! Later gingen we naar het Air and Space Museum, allemaal onderdeel van het Smithsonian instituut (gratis en mega grote museums). Zaterdagavond ben ik uit eten geweest en hebben we wat gedronken. En zondag was het helaas weer tijd om Washington te verlaten! Na 8! lange uren kwamen we aan in New York. De terugreis was 2 keer zo lang als de heenreis, omdat de zondag na Thanksgiving de drukste verkeersdag van het jaar is.
Ik heb nu 45 van de 60 uur verplichte lessen gevolgd! Yes! De andere 15 uur ga ik op een ‘normale’ school volgen. Ik weet nog niet wat maar dat komt wel goed.
Vandaag (29 november) heb ik me New Jersey rijbewijs bemachtigd! Eindelijk. Vorige week was ik namelijk gezakt voor de theorietest. Maar goed dat de test gratis is!
Het is helaas niet zo goed geregeld als bij het CBR in Nederland.
Ik heb de eerste keer 45 minuten in de rij gestaan. Als eerste moet je 6 punten van identificatie laten zien! Een paspoort is 4 punten, al het andere 1 punt. Daarnaast moet je bewijs tonen dat je op het adres woont waar je zegt dat je woont. Toen moest ik me Nederlandse rijbewijs laten zien en mijn social security nummer (mijn Amerikaanse burger service nummer). De eerste keer stuurden ze me weg, omdat ik niet genoeg punten had. De tweede keer moest ik weer in die rij staan en alles laten zien. Daarna kon ik de test doen waar ik voor faalde. Ik kon weer naar huis. De derde keer (vandaag) hoefde ik niet in de rij te staan, dacht ik. Nadat ik geslaagd was door de test, moest ik weer in die $@#!%^ rij staan. Het duurde ruim een uur voordat ik aan de beurt was. Het enige goede is dat je rijbewijs gelijk klaar is en maar 10 dollar kost. Dus nu kan ik met een gerust hart rondjes rijden!
Sorry voor de rare volgorde van mijn verhaaltjes, ik typ gewoon wat er in me opkomt.
Ik plaats een paar foto’s op deze website, maar op mijn facebook staan veel meer foto’s!
In deze 10 weken dat ik hier nu ben, heb ik de staten New York, New Jersey, Delaware, Maryland en Virginia gezien! nog 45 staten te gaan! Op naar kerstmis! Veel huizen hier zijn al versierd en natuurlijk veel uitbundiger dan in Nederland. Ik ga er foto's van maken en plaatsen, dus tot de volgende keer!
Ik wil ook kalkoooooeeeeeeen.
XXXXX
Hoi Pat, alles goed? je maakt wel wat mee he? leuk! maar wil nu ook wel kerstfoto's zien, heb je die al?
Hier is het afwisselend koud en nat, maar helaas geen witte kerst gehad. zit er ook nog niet aan te komen. jammer, leuk voor de schoolkinderen. maar goed we hebben wel lekker vrij. hoop snel weer nieuwtjes van je te lezen. xxx en goeie jaarwisseling, Mick